Vi giver alle aktiviteter en STEM-score

Vi scorer alle aktiviteter for at give dig et indtryk af, hvilke aktiviteter der bedst gavner en sund tilgang til læring, som STEM og STEAM principperne er med til at opbygge.
 
Dermed ikke sagt, at vores score er altafgørende for, hvilke aktiviteter I ønsker at lave, for det er det ikke! 
 
Nogle aktiviteter kræver bestemte materialer, hvor andre kræver ingen. Nogle STEM aktiviter er mere krævende end andre, og derfor er jeres tidsplan og overskud også mindst lige så vigtigt.
 
Vi scorer alle aktiviter ud fra, hvor stor en mængde af de forskellige fagområder inden for STEM og STEAM, de har. 

STEM står jo for følgende:
S: Science (Videnskab)
T: Technology (Teknologi)
E: Engineering (Teknik)
A: Art (Kunst/kreativitet)
M: Mathematics (Matematik)

Nogle aktiviter kan derfor være meget høje på kreativitet, hvorimod andre kan være høje på matematik.
 
Vores score system giver dig blot at hurtigt overblik over, hvad du kan forvente af legen.
 

Sådan spotter du hurtigt, om STEM legen er noget for jer

En høj score på Art (kunst/kreativitet) er ofte lege til mindre børn, da STEM lege til småfolk i det hele taget bare indeholder mere kreativitet, for at kunne fange deres opmærksomhed.
 
For ældre børn der laver STEM aktiviteter, er selvfordybelsen ofte nok til, at de er motiveret til at udføre den. Og derudover udsigten til, at have lykkedes med en opgave.

Vores byg-selv raket, er fx. et godt eksempel på, hvordan lidt større børn kan få en opgave, der er både sjov, udfordrende, lærerig, og enormt eksplosiv og underholdende efter den er færdig. Det er nemlig essencen af vores byggesæt, at give børn en opgave der er lige netop inden for den grænse af udfordring, som de kan magte. Men alligevel en opgave de ender med at kunne løse (med eller uden forældre), og dermed står de tilbage med en stor succesfølelse, samt en raket, der er hylende morsom for både børn og voksne! 🚀